Home » thuis sporten

buik & arm spieren

hier vindt u tips om thuis te kunnen sporten en u hoeft geen eens naar een sportschool toe. 

wat heeft u nodig:

- 2 flesjes 0,5 liter water. ( kunt u thuis pakken)

- een zachte ondergrond.

de flesjes water kunt u gebruiken als gewichten, één flesje water van o,5 liter is 0,5 kilo. dit is goed om mee te beginnen. u gaat staan (recht) met de armen gespreid, dan beweegt u uw armen in rondjes. zo traint u uw schouders en arm spieren. 

voor uw buikspieren is een zachte ondergrond erg prettig om de oefeningen te doen.

- u gaat plat op uw buik liggen, onder armen op de grond (zorg dat uw onderarm 45 graden ligt. als u dan omhoog gaat merkt u dat u uw buikspieren moet aanspannen.

- u gaat zitten op de grond met de knien gebogen en uw voeten op de grond. zorg ervoor dat uw voeten op de grond blijven staan. u gaat naar achteren met uw lichaam. (knien blijven gebogen en voeten blijven op de grond) dan komt u weer omhoog met uw lichaam. met deze oefening traint u uw buikspieren.

 

begin niet met te veel oefeningen in een keer maar bouw het gelijdelijk op. u vindt een schema hieronder over het trainen van uw buikspieren en een handig schema om het op te bouwen.

 

buikspier oefeningen + trainings schema
Word – 59.5 KB 19 downloads

hardlopen

als u wilt hardlopen is het slim om hardloop schoenen te halen, deze schoenen zorgen voor demping als u hardloopt. deze hardloop schoenen hoeven niet perse duur te zijn u kunt via sociale contacten en voor niet veel geld ook hardloop schoenen vinden. 

wilt u beginnen met hardlopen, maar weet u niet hoe? hieronder vindt u een hardloop schema om zo rustig te beginnen met hardlopen en uiteindelijk een goed conditie te krijgen.

hardloop schema beginners
Word – 35.5 KB 18 downloads

Maak een Gratis Website met JouwWeb